Iz ognjenika na Filipinih začela bruhati lava

Foto: Epa
Foto: Epa
Iz vulkana Taal, ki se nahaja le 70 kilometrov južno od Manile, glavnega mesta Filipinov, je zjutraj izbruhnilo.
Oglej si celoten članek

Stopnja nevarnosti se je danes zjutraj tako dvignila na 4. stopnjo (od petih možnih), že včeraj pa so začeli evakuirati približno 8 tisoč prebivalcev. Taal je sicer drugi najaktivnejši vulkan na Filipinih, v zadnjih 450 letih so zabeležili vsaj 34 izbruhov, nazadnje pred 45 leti. 

Poleg potresov, ki sovpadajo z vulkansko aktivnostjo, filipinske oblasti prebivalce svarijo še pred možnostjo nastanka "vulkanskega cunamija", ki bi ga lahko omogočil večji izbruh. BBC poroča, da na ogroženem območju v radiju 14 kilometrov oddaljenosti od ognjenika živi 450 tisoč ljudi, a želi večina ostati v svojih domovih. Zaradi pepela in dima v zraku oblasti prebivalcem priporočajo nošnjo maske.

Vsi leti v prestolnico so do nadaljnjega odpovedani.

Izbruh vulkana Izbruh vulkana: Turisti v neposredni bližini kraterja, ko se je zgodilo Zaznali 1300 sunkov To se bo zgodilo v Evropi, če naslednji teden izbruhne vulkan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.