Iz Libanona proti Izraelu poletelo več kot 100 raket

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iz Libanona je ponoči proti Izraelu poletelo najmanj 100 raket. Med drugim naj bi zadele tudi območja v bližini Hajfe, kjer naj bi bili zadeti dve hiši, izbruhnil je požar. Ranjeni naj bi bili najmanj štirje ljudje. Izrael je v odgovor izvedel nove napade na libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah, poročajo tuje tiskovne agencije.
Oglej si celoten članek

Izraelska vojska je sporočila, da je prvih 20 raket proti Izraelu poletelo okoli 5. ure po lokalnem času, uro kasneje je sledil še salvo okoli 85 raket.

Hezbolah je sporočil, da so napadli izraelske vojaške proizvodne obrate kot odgovor na eksplozije komunikacijskih naprav, ki so ta teden terjale več deset življenj.

V nočnem obstreljevanju so bili v Izraelu po poročanju tujih tiskovnih agencij ranjeni najmanj štirje ljudje, pretežno so utrpeli poškodbe zaradi šrapnelov. Na severu Izraela bodo danes šole preventivno zaprte.

Davi je nove napade izvedla tudi izraelska vojska, ki je napadla tarče Hezbolaha v Libanonu.

Izraelska vojska je poročala tudi o zračnih napadih z vzhoda. Ponoči se je namreč državi približalo več letalnikov iz smeri Irana, so sporočili iz vojske. Vse drone so prestregli.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:43 22. September 2024.

    100 raket, pa samo 6 ranjenih ?!

  • 09:21 22. September 2024.

    Naj jih poleti 100000.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.