Ivo se vrača

Foto: Žurnal24 sanader_191208_bobo
Ivo Sanader svojim podpornikom v Hrvaški demokratski zvezi (HDZ) pravi: Vzdržite, kmalu se vrnem.
Oglej si celoten članek

Po pisanju Nacionala naj bi se nekdanji hrvaški premier že pripravljal na svoj vnovičen prihod v politiko. V zadnjih dneh naj bi tako že opravil razgovore z visokimi člani vladajoče stranke.

Razlog za povratek naj bi bil strah pred kazenskim pregonom. Znotraj HDZ namreč poteka oster spopad med Sanadarjevim krogom in krogom sedanje predsednice stranke in premierke Jadranke Kosor.

Administracija slednje je namreč sklenila obračunati z nekaterimi visokimi člani HDZ, ki naj bi bili vpleteni v korupcijske posle in proti njim uvesti kazenski pregon. Ker bi se lahko na spisku znašel tudi Sanader, naj bi se po pisanju Nacionala odločil za povratek v aktivno politično življenje.

Kot je znano, je Sanader na začetku junija nepričakovano odstopil z mesta premierja. Pravih razlogov ni nikoli pojasnil, je pa med drugim navajal neuspešno reševanje mejnega spora s Slovenijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.