Italija na mrtvi točki

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski predsednik poskuša rešiti nastalo politično situacijo.
Oglej si celoten članek

Včeraj je vodja italijanske leve sredine Pier Luigi Bersani sporočil, da mu ni uspelo sestaviti vlade. Italijanski predsednik Georgio Napolitano pa danes nadaljuje posvetovanja.

Berlusconi bi šel znova na volitve

Danes se je sestal že z vodjo desnosredinskega tabora Silviom Berlusconijem. Dejal je, da se njihovo stališče ni spremenilo. Še naprej menijo, da bi bilo treba v Italiji oblikovati koalicijsko vlado desnice in levice, ki bi jo vodil Bersani.

Če Bersani na to ni pripravljen, so edina možnost za izhod iz krize predčasne volitve, je po pogovorih na Kvirinalu še dejal nekdanji premier Berlusconi, ki je tudi izključil možnost sodelovanja njegovega Ljudstva svobode v tehnični vladi, ki bi jo vodila nestrankarska osebnost.

Popoldan serija sestankov

Napolitano se bo popoldne srečal še z vodjo gibanja Pet zvezd Beppejom Grillom, z odhajajočim premierom Mariom Montijem in z vodjo levice Bersanijem.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.