Islamska država ugrabila Norvežana in Kitajca

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kot poročajo tuje agencije, so islamski skrajneži objavili fotografije dveh tujcev, za katera zahtevajo denar.
Oglej si celoten članek

Ugrabljena tujca sta 48-letni Norvežan Ole Johan Grimsgaard-Ofstad in 50-letni Kitajec Fan JingHhuij. Informacije o ugrabitvi je Islamska država objavila na straneh svojega spletnega portala Dabiq in pri tem navedla tudi kontaktno številko, kjer bi lahko "tisti, ki bi želeli zanju plačati", dobili informacije.

Norveška premierka Erna Solberg je ugrabitev potrdila na včerajšnji tiskovni konferenci v Oslu, kjer je novinarjem povedala tudi, da so njihovega državljana ugrabili ekstremisti Islamske države ter da za njega zahtevajo denar. "Podali so nam več zahtev, predvsem pa od nas zahtevajo denar. Norveška odkupnine ne bo plačala, država ne bo popuščala pritiskom teroristov in kriminalcev," je poudarila.

Norveški zunanji minister Borge Brende je zaradi informacije o ugrabitvi, ki jo je prejel v času svojega obiska v Beogradu, prekinil obisk in se vrnil v Oslo. Sestati bi se moral s srbskim premierjem Aleksandrom Vučićem in ministrom Ivico Dačićem. Vsi sestanki so odpovedani.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • kje so jih sploh ugrabil? Jz se ne bi upal it v države sosede islamistične države.. Preveč tvegano..oni prov prežijo …

  • 14:41 10. September 2015.

    Ko odstranijo ISIS, pridejo drugi. Če odstranijo ISIS in knjgo, bo drugače

  • 12:50 10. September 2015.

    demokracija slovenije je napisana prehitro, oziroma v času, ko še ni bilo teh težav. Demokracija je že tako omejena, zakaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.