Iščejo še štiri pogrešane

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po navedbah življenje izgubilo 22 ljudi, še štiri pogrešajo.
Oglej si celoten članek

Na območjih Jablanice in Konjica, ki so jih minuli teden prizadele katastrofalne poplave in plazovi, oblasti s pomočjo reševalcev iz več držav, tudi Slovenije, nadaljujejo iskanje pogrešanih oseb. Reševalci na območju občine Jablanica iščejo še štiri pogrešane. Po navedbah Radiotelevizije BiH je življenje izgubilo 22 oseb.

Reševalci po navedbah policije v Jablanici niso našli nobenega novega trupla. Na območju občine so sicer zabeležili skupaj 16 smrtnih žrtev, pri čemer identitete ene od umrlih oseb še niso določili.

Razmere na terenu kljub mirni noči ostajajo zahtevne. Poleg iskanja pogrešanih reševalci, prostovoljci in ekipe s težko mehanizacijo odstranjujejo ruševine, danes poroča tiskovna agencija BiH Fena.

Potem ko so ob torkovi napovedi obilnejših padavin, ki se k sreči ni uresničila, oblasti odredile nujno evakuacijo najbolj ogroženih prebivalcev prizadetih predelov, je v občino Konjic danes prispelo 15 kontejnerjev za začasno namestitev prebivalcev, ki so ostali brez strehe nad glavo.

Drevi pričakujejo še eno pošiljko kontejnerjev, je za N1 BiH povedal predstavnik civilne zaščite Konjic.

Pomoč prihaja tudi iz Slovenije. Iz Rdečega križa Slovenije so ob tem danes sporočili, da so za prizadeto prebivalstvo BiH zbrali že 165.000 evrov, z zbiranjem pomoči pa bodo nadaljevali do preklica. Dodali so, da materialne pomoči v skladu z dogovorom s kolegi iz BiH zaenkrat ne zbirajo.

Žalostno Slovenski reševalci v Bosni našli truplo Svet Dino pred očmi 5-letne hčerke izgubil visoko nosečo ženo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.