IS v masovno ofenzivo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najmanj 45 pripadnikov Islamske države in okrog 20 kurdskih borcev je umrlo v masovi ofenzivi skrajnežev na Kurde vzdolž meje s Turčijo, je objavil Sirski observatorij za človekove pravice.
Oglej si celoten članek

Džihadisti so ofenzivo na mesto Tel Abjad sprožili na isti dan, ko je začela veljati prekinitev ognja med sirskimi vladnimi silami in glavnimi opozicijskimi oboroženimi skupinami. V Siriji je namreč ob polnoči po lokalnem času začela veljati prva pomembnejša prekinitev ognja, odkar je pred petimi leti tam izbruhnila državljanska vojna in terjala več kot 270.000 življenj.

Po navedbah observatorija prekinitev ognja večinoma drži, saj je danes do večine nasilja prišlo na območjih, kjer prekinitev tako ali tako ne velja. Iz dogovora o prekinitvi sovražnosti so namreč izključene skrajne teroristične skupine, kot sta Islamska država in Fronta al Nusra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:39 29. Februar 2016.

    kakšna IS neki ... to je skupek gnoja

  • 21:05 27. Februar 2016.

    Ja Kurdi so v najslabšem poožaju v tem trenutku ,ker jih odspredaj napadajo ISIS od zadaj pa njihovi podporniki Turki …

  • 20:22 27. Februar 2016.

    Vsi uporniki so zunanji dejavnik ("uvoženi"), ki so prišli uničiti Sirijo. Ne samo ISIS in Al Nusra. Sirska oblast, vojska …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.