IS usmrtila novinarko, ki je poročala iz Rake

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ekstremisti Islamske države so usmrtili najverjetneje prvo novinarko, ki je poročala s teritorija Islamske države, pišejo tuji mediji.
Oglej si celoten članek

Ruqia Hasan je bila na spletnih družabnih omrežjih poznana pod psevdonimom Nisan Ibrahim; njeno smrt je potrdila skupina za ohranitev človekovih pravic, ki poroča o kršenju teh v Siriji in katere ime v prevodu pomeni “Rako koljejo v tišini”.

Abu Mohammed, ustanovitelj te skupine, je na Twitterju objavil zadnje besede, ki jih je prejel s strani ubite novinarke: “V Raki sem. Prejela sem grožnje s smrtjo. Ko me bodo ubili, bo to dobro, saj mi bodo odsekali glavo, ne bodo pa mi vzeli mojega dostojanstva. To je vsekakor bolje, kot pa živeti v ponižanju z njimi.

Natanko kako, kje in kdaj so islamisti ubili novinarko, ni znano, po poročanju sirske novinarske organizacije Syria Direct pa gre že za peto usmrtitev novinarja od lanskega oktobra, piše Independent.

V eni izmed svojih zadnjih objav na Facebooku se je Ruqia Hasan norčevala ekstremistom, ki so v mestu prekinili Wi-Fi signal. “Kar dajte, prekinite nam internet, naši golobi pismonoše se ne bodo pritoževali,” je napisala. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:49 6. Januar 2016.

    Uničiti golazen džihadistično enkrat za vselej. Na bruhanje mi gre, ko samo slišim nekaj o islamizmu.

  • 16:17 6. Januar 2016.

    Pa zravnajte jih že enkrat z zemljo...barbari ubijejo žensko....

  • 07:48 6. Januar 2016.

    Počivaj v miru...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.