IS ponovno napadel

Foto: Profimedia
Z avtomobilom bombo na begunce
Oglej si celoten članek

V eksploziji avtomobila bombe, ki so jo pripadniki Islamske države podtaknili v naselju razseljenih družin na vzhodu Sirije, je umrlo 20 ljudi, 30 je bilo ranjenih.
Kot poroča sirska državna agencija, je bomba eksplodirala v bližini mesta Deir Ezor. Tja so se zatekli civilistov, ki so zbežali iz svojih vasi na vzhodnem bregu Evfrata. Med smrtnimi žrtvami napada v bližini mesta Deir Ezor je 12 otrok. Območje, kjer je bil napad, je pod nadzorom vladnih enot. 

IS še vedno nadzoruje približno četrtino z nafto bogate pokrajine Deir Ezor in se krvavo bori za obstanek na dveh frontah. Na eni strani se bori proti sirskemu režimu, ki ga podpirajo ruske letalske sile, na drugi pa proti Sirskim demokratičnim silam, ki jih podpirajo ZDA.

 

 

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.