IS grozi Putinu in Rusiji

Foto: EPA
Foto: EPA
Islamska država je v novem video posnetku, ki so ga po spletnih omrežjih začeli širiti včeraj, svoje pripadnike pozvala k sveti vojni v Rusiji.
Oglej si celoten članek

"Poslušaj, Putin! Prišli bomo v Rusijo in vas pobijali na vaših domovih. Bratje,  izvedite džihad, ubijajte in spopadite se z njimi," posnetek povzema Al Jazeera Balkans. Na posnetku pripadnike IS nagovarja zamaskirani moški, ki po puščavi vozi avtomobil. Na posnetku, ki je podnaslovljen, je videti posnetke oboroženih moških, ki med drugim napadajo tudi oklepna vozila in šotore po puščavi.

Opazovalci menijo, da je posnetek odgovor na nove pogovore med ZDA in Rusijo glede sodelovanja v boju zoper Islamsko državo in Al Kaido v Siriji.

Pristnosti posnetka še niso potrdili, v Kremlju pa so v odzivu sporočili, da grožnje, ki jih skrajneži objavljajo v medijih, ne bodo vplivale na politiko boja proti terorizmu, ki jo vodijo ruske oblasti. Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov je pri tem izpostavil, da takšna sporočila ruske oblasti skrbno preučijo, a da pomena takšnih izjav ne bi smeli precenjevati.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:09 2. Avgust 2016.

    Poslušajte isisovci pro-ameriški-cia-vehabisti-natovski-ekspanzionistični-namesto-braniti-ob-napadu, vi in vaš soroš ter zahodne ideje političnih spletk ki vas podpirajo, boste kmalu doživeli hladen tuš, …

  • Kdo pa misljo da je Putin? En revček ki nima pojma al kaj? Tole bo koristil Putinovi predvolilni kampanji. Zanimivo …

  • 20:39 1. Avgust 2016.

    Hegemonizem je najstarejša in najmočnejša oblika vladanja !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.