Hugo Chávez se je vrnil v domovino

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po dveh mesecih zdravljenja se je venezuelski predsednik Hugo Chavez vrnil s Kube.
Oglej si celoten članek

Chaveza so decembra na Kubi operirali zaradi raka. To je bila že njegova četrta operacija. Novico, da se je vrnil domov, je Chávez sporočil na Twitterju. "Prispeli smo nazaj v venezuelsko domovino. Hvala, moj Bog! Hvala, ljubljeno ljudstvo. Zdaj se bom naprej zdravil tu," je Chavez objavil na spletnem družbenem omrežju.

V petek so v Venezueli objavili prve Chavezove fotografije od decembra, ko se je na Kubi ponovno začel zdraviti zaradi raka. Bil je nasmejan v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa stojita njegovi hčeri.

Fotografije so sprostile napetosti v Venezueli, kjer je mnoge skrbelo zaradi zdravstvenih težav venezuelskega predsednika, še posebej, ker se že dva meseca ni pojavil v javnosti. Od takrat niso videli nobene njegove fotografije ali slišali njegovega glasu, vlada pa je javnosti sporočala nejasne informacije o njegovem stanju.

55-letni Chavez je bil oktobra ponovno izvoljen na predsedniški položaj, a zaradi bolezni ni mogel zapriseči januarja, kot je bilo to predvideno. Zaprisego so prestavili, a je opozicija oporekala,češ da je to v nasprotju z ustavo in da bi bile potrebne nove volitve. Zaplet je nato prekinilo vrhovno sodišče, ki je dovolilo preložitev zaprisege.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.