Huda ura v Poreču, nevihte prihajajo nad Slovenijo

Foto: Facebook @Istramet
Foto: Facebook @Istramet
Okrog enih so zahodni del hrvaške Istre zajele obilne padavine in hud veter.
Oglej si celoten članek

Okoli 13. ure je Poreč zajelo silovito neurj, poroča Istramet. Glavnina nevihtne celice je prešla mesto in zalila ceste. V izredno kratkem času je padlo skoraj 80 milimetrov dežja na kvadratni meter. 

Iz nekaterih delov mesta poročajo, da je voda zalila prostore. S posnetkov, ki so jih napravili prebivalci mesta, je videti posledice neurja. 

Kot še poročajo hrvaški mediji, glavnina padavin šele prihaja. Prebivalce pozivajo, naj umaknejo svoja vozila s kritičnih lokacij in umaknejo stvari iz prostorov, ki bi jih lahko poplavilo. 

 xxx

Padavine so zajele tudi Slovenijo. Močnejše nalive lahko pričakujemo popoldne in v noči na soboto. Za območje zahodne, osrednje in južne Slovenije je bil izdan oranžni alarm.

 dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.