Huda tragedija na cestah odnesla dve življenji, še devet v življenjski nevarnosti

Foto: JVP Novska
Foto: JVP Novska
V hudi prometni nesreči blizu Novske na vzhodu Hrvaške sta ponoči umrla dva človeka, 25 je poškodovanih, med njimi več huje.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila, ko je s ceste zletel kombi s skupino migrantov, na kraj dogodka pa je takoj prispelo osem ekip nujne medicinske pomoči, je za hrvaške medije potrdila policija.

Počilo je ob 1.20 na cesti med Novsko in Paklenico. Dva človeka sta umrla na kraju nesreče, ranjenih pa je 25 ljudi, med katerimi jih je devet v življenjski nevarnosti. Poškodovane potnike so prepeljali v bolnišnice v Novi Gradiški, Sisku, Pakracu in Slavonskem Brodu, poroča portal hrvaškega časnika Večernji list.

Kot še poročajo hrvaški portali, je do nesreče prišlo, ko je kombi nemških registrskih oznak bežal pred policijo. Zaradi prevelike hitrosti je voznik izgubil oblast nad vozilom, zletel je s ceste, odneslo ga je v kanal za odvodnjavanje, kjer je trčil v betonski most, nato pa še v steber javne razsvetljave. 

Tiskovni predstavnik bolnišnice v Sisku je povedal, da so sprejeli šest ranjenih, med njimi državljane Turčije, Sirije, Palestine in Iraka. Trije od njih imajo hude, trije pa lažje poškodbe. V Novi Gradiški so po poročanju 24 sata sprejeli 11 poškodovanih, življenje treh je ogroženo, pet jih ima hude poškodbe, trije pa lažje. V bolnišnici v Pakracu so sprejeli sedem potnikov, med njimi so trije huje poškodovani.

Slovenija Policisti ustavili češkega državljana, v avtu jih je čakalo presenečenje Izredne razmere V divjanju tolpe ubitih najmanj 20 ljudi, tudi otroci

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:32 5. Oktober 2024.

    Zakaj so jih sploh lovili?! Kombi je bil nemški in jih bi itak prepeljal direktno na sam cilj., mogoče celo …

  • 10:26 5. Oktober 2024.

    Pravilno. Kaj pa se skrivajo pred mejnimi kontrolami!? Tisti iz Sirije, Iraka in Palestine bi lahko zaprosili za azil, saj …

  • 10:11 5. Oktober 2024.

    Kaj pa naše tragedije,ste jih že saniral,samo da je drama pa vam kar prihaja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.