Huda nesreča reševalnega vozila in avtobusa, polnega otrok

Foto: Epa
Foto: Epa
Čelno trčenje avtobusa in reševalnega vozila.
Oglej si celoten članek

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, se je v sredo v predoru pri mestu Urbino zgodila huda prometna nesreča, kjer so življenje izgubile štiri osebe. 

Na državni cesti v predoru Ca' Gulino sta čelno trčila polno reševalno vozilo in avtobus, kjer se je na izlet pod vodstvom škofije San Benedetto-Ripatransone-Montalto Marche peljalo 38 otrok. Po hudi nesreči se je reševalno vozilo vnelo, življenje so izgubili vsi potniki v tem vozilu. 

Umrli so potniki reševalnega vozila: šofer, zdravnik, bolničar in 80-letni pacient, ki so ga peljali v bolnišnico v Urbino. Potniki avtobusa pa so se rešili brez hujših posledic, otroci so avtobus in predor zapustili v spremstvu spremljevalcev. Zaradi poškodb in lažje zastrupitve z dimom so v bolnišnici pregledali le sedem oseb, med njimi so bili štirje otroci.

Kaj je pokazal posnetek nesreče?

Sodeč po posnetkih, je reševalno vozilo v ovinku znotraj predora vsaj delno zapeljalo na nasprotni pas in tako čelno trčilo v sprednji del avtobusa. Kot poroča Ansa, so potekale preiskave še včeraj pozno zvečer. 

Kakšna sreča! Ribiča opazila nekaj v daljavi, sledil je čudež Tragično Strašna nesreča v Črni gori, med žrtvami ženin in nevesta

Škofija San Benedetto-Ripatransone-Montalto Marche je v sporočilu po nesreči izrazila "najgloblje sožalje družinam žrtev". 

"Globoko smo užaloščeni zaradi izgube naših delavcev v tej tragični nesreči," pa je sporočilo vodstvo lokalne zdravstvene enote Pesaro Urbino: "Svoja življenja so posvetili skupnosti in bolnikom."

Štiri žrtve tragične nesreče

Ena izmed žrtev je bil 42-letni zdravnik albanskega porekla. V nesreči je tragično preminila tudi 49-letna medicinska sestra in voznik reševalnega vozila star 59 let. V nesreči je umrl tudi bolnik rojen leta 1938. 

"Zdravstveno osebje, ki dela v reševalnem vozilu, vsak dan tvega svoja življenja in jih namenja bolnikom. So tihi in vsakodnevni junaki: danes so trije pri opravljanju svoje dolžnosti preminuli, " je ganljivo sporočilo deželnega svetnika za zdravstvo Filippa Saltamartinija. "Biti moramo hvaležni vsem tistim, ki se vsak dan s pogumom in nesebičnostjo postavljajo v službo skupnosti," zaključuje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.