Hrvati v novo ogromno investicijo, gradili bodo kilometer in pol dolg most

Foto: Facebook Pogled na Split.
Foto: Facebook Pogled na Split.
Razbremenili bodo promet v okolici Splita.
Oglej si celoten članek

Most čez Kaštelanski zaliv, ki bo omogočal vstop v Split z zahodne strani, bo dolg 1500 metrov in visok 55 metrov ter bo imel štiri prometne pasove, pripravljalna dela za njegovo izgradnjo pa bodo trajala štiri do pet let, je danes v Splitu povedal vodja projekta "Novi vhod v Split" Krunoslav Perić.

Povezoval bo območje Brižin v Kaštelu z območjem Stinice v Splitu.

Razpisan bo natečaj za projektiranje mostu, da bi pridobili ustrezno rešitev, ki bo prijazna do okolja Kaštelanskega zaliva.

"Ko bomo prejeli odločbo o sprejemljivosti posega v okolje, bo izdelana glavna projektna dokumentacija," je pojasnil Perić. Predsednik Hrvaških cest (HC) Josip Škorić je povedal, da je gradnja mostu najobsežnejši del strateškega projekta, ki bo omogočil nov vhod v Split z zahodne strani in s tem zmanjšal prometne zastoje na območju Splita.

Hkrati je izgradnja nove vpadnice v Split eden najpomembnejših strateških prometnih projektov na Hrvaškem v prihodnjem obdobju. Na predstavitvi je bilo tudi poudarjeno, da bodo pod mostom čez Kaštelanski zaliv lahko plule ladje in križarke s širino do 60 metrov, višino 52,5 metra in dolžino 250 metrov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 10:34 4. Julij 2024.

    Hrvati vsaj vlagajo v nekaj,naši pa samo v kajmanske otoke

  • 09:22 4. Julij 2024.

    Dalmacijo moja, zemlja magaraca…khm zemlja mostov🙈🙈

  • 08:40 4. Julij 2024.

    A Hrvati nimajo doktrine, da je treba imeti slabe vpadnice, ker tako baje zagotovi, da je v mestu manj prometa? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.