Hrvati bi predčasne volitve

Foto: Žurnal24 (Foto: Pixell)
70 odstotkov Hrvatov podpira proteste, 60 jih je za predčasne volitve.
Oglej si celoten članek
Novi protesti
Protestniki so se tudi danes zbrali v Zagrebu. Novi protesti so napovedani tudi za prihodnje dni, v ponedeljek v Puli, Čakovcu, Bjelovarju, v torek v Zagrebu in Reki, v sredo pa v Vinkovcih.

70 odstotkov Hrvatov podpira proteste, tretjina med njimi se jim je ali se jim namerava pridružiti, je pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo je za hrvaško nacionalno televizijo HTV pripravila agencija Hendal

21 odstotkov državljanov protestom nasprotuje, devet odstotkov jih je neodločenih ali o protestih nimajo izoblikovanega stališča, 62 odstotkov  pa jih je prepričanih, da bi morala vlada razpisati predčasne volitve.

V anketnem vprašalniku so hrvaške državljane spraševali tudi, kako konkretno bi Hrvaška lahko izšla iz krize. Večina (37 odstotkov) jih je odgovorilo, da ne ve, medtem ko jih skoraj 19 ostotkov meni, da bi bili za to potrebni novi mladi ljudje.

Oseba, ki je deležna največ zaupanja, je guverner Hrvaške nacionalne banke Željko Rohatinski (13,8 odstotkov). Daleč za njim je predsednik Socialdemokratske stranke Zoran Milanović s 5,8 odstotki.

Le 3,3 odstotkov vprašanih meni, da premijerka Jadranka Kosor lahko popelje državo iz krize.

Raziskava je bila opravljena na reprezentativnem vzorcu 600 vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.