Hrvaška: vsebina greznice v morje

Foto: Žurnal24 Poplavljeni bodo nižji urbani deli obale. (Foto: Barbara Milavec)
V turističnem naselju Resnik med Trogirjem in Kaštel Štafilićem v Dalmaciji so pozabili izprazniti greznico, zato se je ta sama izpraznila naravnost v morje.
Oglej si celoten članek

Domačini, ki živijo v bližini turističnega naselja Resnik so prvi opazili, da so v morje vdrle fekalije. Poklicali so gasilce, ki so nato izpraznili greznico, a je bilo prepozno. Sanitarna inšpekcija je zaprla plažo, proti hotelu in njegovemu vodstvu pa bo sprožila postopek.

V naselju ne želi nihče od vodilnih komentirati, zakaj so pozabili izprazniti greznico; direktorja za novinarje ni, vodja recepcije ne ve, kaj naj bi povedala, receptorka pa odgovarja: „Pišite, kar hočete, jaz imam drugo delo.“

Epidemiolog Zavoda za zdravstvo Peter Korda je nad obnašanjem hotela šokiran. Vzpodbudna novica je le, da je greznica zdaj prazna in da morje počasi postaja vse bolj čisto, poroča Index.hr.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.