Hrvaška: vinjeni za 60 dni v zapor

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Prometni prekrški. Za preseženo dovoljeno hitrost do 10 km/h v naselju pri nas sto evrov, na Hrvaškem pa le 40.
Oglej si celoten članek

Promet. “Po neuradnih podatkih lahko ugotovimo, da je stanje nekoliko boljše. Vozniki vozijo bolj umirjeno, kar se pozna predvsem pri hitrostih,” je razmere na cestah po novi zakonodaji ocenil višji policijski inšpektor Boštjan Smolej.

Ob vožnji 80 kilometrov na uro skozi naselje boste pri nas odšteli 500 evrov, pri južnih sosedih pa nekaj čez sto. Več o kaznih si preberite desno v okvirju.

Slovensko-hrvaška naveza

Med turistično sezono, od 14. 7. do 15. 8., bosta na Hrvaškem pri policijskih dejavnostih, ki jih tamkajšnji policisti opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, sodelovala tudi dva naša policista, a ne bosta izvajala policijskih pooblastil in ukrepov, za katere so pristojni le hrvaški policisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:04 5. Julij 2011.

    BMK za hrvate, meni so naše kazni previsoke, sploh pa je vsak dan neka nova prepoved in kazen, tko da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.