Hrvaška v plamenih, ponoči nov velik požar

Foto: Epa Požar v ZDA
Požar v zaledju Šibenika, ki je izbruhnil v soboto, še ni pogašen.
Oglej si celoten članek

Gre za enega največjih požarov v letošnjem poletju na Hrvaškem in je že pod nadzorom. Medtem pa je danes izbruhnil velik požar na Hvaru, poročajo hrvaški mediji.

xxx

Zaradi vetra se hitro širi  

Po navedbah hvarskih gasilcev je požar na Hvaru izbruhnil 30 minut po polnoči med krajema Milna in Zarače, vzhodno od mesta Hvar. Požar se zaradi vetra, ki piha več kot 60 kilometrov na uro, hitro širi. Gorijo grmovje in borovci, hiše pa zaenkrat niso ogrožene, poroča spletni portal Dalmacijadanas.

V zaledju Šibenika medtem še naprej gori, a je gasilcem uspelo zaustaviti napredovanje požara. Po navedbah gasilcev požar ne ogroža nobenega stanovanjskega objekta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Razmere so precej boljše kot sinoči," je razmere opisal načelnik gasilcev Damir Dukić. Dodal je, da gori velik borov gozd, zato je težko karkoli predvideti. Avtocesta med krajema Pirovac in Vrpolje, ki je bila v soboto zaradi požara zaprta več ur, je danes odprta. Zaprti pa sta dve regionalni cesti.

Požar v zaledju Šibenika je izbruhnil v soboto popoldne. Z ognjenimi zublji se je borilo približno 200 gasilcev. Po šestih urah gašenja so se gasilcem pridružila tudi letala za gašenje požarov.

Popotnik Hrvaški otok, ki se bohoti na vseh lestvicah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.