Holmes je duševno bolan

Foto: EPA
Foto: EPA
Odvetniki množičnega morilca iz Kolorada Jamesa Holmesa so na četrtkovem zaslišanju dejali, da je 24-letnik duševno bolan. Želijo več časa, da bi lahko ustrezno proučili njegovo bolezen.
Oglej si celoten članek

Tožilstvo je Jamesa Holmesa zaradi pokola na premieri filma o Batmanu v Aurori blizu Denverja, kjer je pobil 12 oseb, 58 pa jih je ranil, sicer obtožilo 24 umorov in 116 poskusov umora. Izmed ranjenih se jih deset še vedno zdravi v bolnišnici, stanje štirih med njimi pa je kritično.

Vendar pa je obramba na četrtkovem zaslišanju tožilstvu očitala, da niso izročili vseh poročil, fotografij s kraja zločina in drugih dokazov. Kot je pojasnil eden od odvetnikov obrambe Daniel King, ocene Holmesovega duševnega stanja ne morejo opraviti, dokler ne bodo pridobili vseh teh informacij.

Po njegovih besedah se je Holmes, ki je na Univerzi v Koloradu delal doktorat iz nevrologije, obrnil na univerzitetno psihiatrinjo Lynne Fenton, več podrobnosti pa King ni razkril.

Želijo izvedeti še več o Holmesu

Enaindvajset medijskih hiš, med njimi ameriška tiskovna agencija AP, si sicer prizadeva, da bi okrožni sodnik William Sylvester odpravil odlok, ki univerzi prepoveduje objavo podrobnosti o Holmesu, prav tako želijo objavo nekaterih drugih sodnih dokumentov.

S tem se ne strinja tožilstvo, ki meni, da bi to lahko ogrozilo njihovo preiskavo. Obramba pa vztraja, da želi Holmesu zagotoviti pravično sojenje.

Ni znano, kdaj naj bi sodnik odločil o zahtevi medijskih hiš. Naslednje zaslišanje je predvideno za 16. avgust.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:27 10. Avgust 2012.

    Saj morilec, ki načrtno ubija ni nobeden dihtik. Če bi bil, potem ne bi moril. Najboljše, da kar vse morilce …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.