Hekerji napadli IMF

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Mednarodni denarni sklad (IMF) so letos več mesecev napadali računalniški hekerji. Položaj je pod nadzorom, IMf normalno deluje.
Oglej si celoten članek

Mednarodni denarni sklad (IMF) so letos več mesecev napadali računalniški hekerji, je v soboto poročal ameriški časnik New York Times. Tiskovni predstavnik IMF David Hawley je potrdil, da je prišlo do "IT incidenta", drugih podrobnosti pa ni povedal. Poudaril je le, da je položaj pod nadzorom in da IMF polno deluje.

Zaposleni naj bi bili o zadevi obveščeni v sredo, opozorili pa naj bi jih tudi, da je šlo za sofisticiran in resen napad. Napad je bil tako nevaren, da je Svetovna banka začasno iz varnostnih razlogov prekinila računalniško povezavo z IMF.

Napad pa naj ne bi bil povezan z aretacijo bivšega generalnega direktorja IMF Dominiquea Strauss-Kahna, saj se je napad začel še pred njegovo aretacijo.

Ne vedo še, če je bil tarča IMF
Ni pa še potrjeno, ali je bil prav IMF tarča hekerjev. Včasih slednji preprosto poskušajo širiti škodljive kode in ugotoviti, v katere organizacije lahko z njimi prodrejo, pri čemer pa nimajo vnaprej določenih tarč.

Lahko tudi, da je bil IMF tarča vse bolj razširjenega tako imenovanega hektivizma, oblike aktivizma, pri kateri skupina ljudi s pomočjo računalniških programov napade organizacijo iz političnih ciljev. O eni takšni skupini smo poročali nekaj dni nazaj, ko so v Španiji prijeli tri moške, ki so osumljeni napada na Sony PlayStation.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.