Hekerji do podatkov 400.000 strank Unicredit banke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hekerji so banko napadli dvakrat.
Oglej si celoten članek

Italijanska banka Unicredit je objavila obvestilo o dveh hekerskih napadih, v katerih je prišlo do nepooblaščenega dostopa do podatkov okoli 400.000 strank.

Prvi napad se je zgodil septembra in oktobra lani, drugega pa so zaznali v juniju in juliju letos. Napadalci so po dosedanjih podatkih dostopali do podatkov o posojilih okoli 400.000 fizičnih oseb v Italiji.

Pri tem ni šlo za podatke, kot so gesla, ki bi omogočili dostop do računov strank ali nepooblaščenih transakcij, so pa dostopali do nekaterih drugih osebnih podatkov in številk bančnih računov IBAN, v obvestilu, danes objavljenem na svoji spletni strani, piše banka.

Banka je sprožila preiskavo in obvestila vse pristojne organe, napovedala je tudi vložitev prijave pri tožilstvu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.