Guantanamo zapustil zadnji zapornik z Zahoda

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriško taborišče za osumljene teroriste Guantanamo na Kubi je zapustil še zadnji zapornik iz Zahoda, Kanadčan Omar Khadr.
Oglej si celoten članek

Po današnjih navedbah neimenovanega predstavnika kanadskih pristojnih oblasti je Khadr že na poti v Kanado, je danes poročala kanadska televizija CBC.

Po poročanju CBC je Omar Khadr Guantanamo zapustil danes v jutranjih urah in na vojaškem letalu odletel v Kanado.

Aretirali starega 15 let

Khadra so aretirali leta 2002 v Afganistanu, ko je bil star 15 let. V zapor v Guantanamo so ga prepeljali še isto leto. Leta 2010 je priznal, da je v Afganistanu ubil ameriškega vojaka in bil obsojen na osem let zaporne kazni. Do vrnitve v Kanado je bil upravičen od lanskega oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.