Grozljivka v ZDA: Trije mrtvi, deset ranjenih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Strelski napad v trgovini z živili v mestu Fordyce v ameriški zvezni državi Arkansas je v petek zahteval tri življenja, deset ljudi pa je bilo ranjenih. V posredovanju policije je bil ranjen tudi napadalec, ki ga bodo obtožili umorov, poroča ameriške televizija ABC.
Oglej si celoten članek

Napad v mestu, okoli sto kilometrov oddaljenem od Little Rocka, je po navedbah policije zahteval življenja treh civilistov, osem jih je bilo ranjenih, poleg tega sta bila lažje ranjena tudi dva policista. V posredovanju policije je bil lažje ranjen tudi strelec.

Policija je kasneje identificirala napadalce kot 44-letnega Travisa Eugena Poseyja iz mesta New Edinburg. O napadu so obvestili guvernerko Arkansasa Sarah Huckabee Sanders in predsednika ZDA Joeja Bidna.

V ZDA je bilo letos že najmanj 234 množičnih strelskih napadov, poroča organizacija Gun Violence arhiv. V tej statistiki so upoštevali napade, v katerih so strelne rane utrpeli najmanj štirje ljudje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 11:57 23. Junij 2024.

    Ameriški način zmanjševanja ogljičnega odtisa!

  • 13:44 22. Junij 2024.

    Komentatorčki, naredite copy/paste in to je vaš članek. Da sem urednik te v trenutku odpustim. Ker ne delaš nič in …

  • 12:50 22. Junij 2024.

    Premalo mrtvih,t.j.vAmeriki naravna selekcija.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.