"Grozi nam generacijska katastrofa"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Varna vrnitev učencev v šole mora biti najvišja prioriteta
Oglej si celoten članek

Svetu grozi generacijska katastrofa zaradi zaprtja šol v času pandemije, je dejal generalni sekretar Združenih narodov (ZN) Antonio Guterres. Že pred pandemijo več kot 250 milijonov otrok po svetu ni hodilo v šolo in le četrtina srednješolcev v državah v razvoju šolo konča z osnovnimi sposobnostmi. Šole pa so bile med pandemijo zaprte v okrog 160 državah, Guterres je ocenil, da je bilo zato prizadetih več kot milijarda učencev. Poleg tega po njegovih besedah vsaj 40 milijonov otrok ni moglo v malo šolo.

Zaskrbljen je, ker bi se lahko zato neenakosti še povečale in bi bila izničena desetletja truda za napredek. A kljub temu je posvaril, da mora biti vrnitev učencev v šole čim bolj varna ter hkrati "najvišja prioriteta". Po njegovih besedah se je o tem treba posvetovati s starši, skrbniki, učitelji ter učenci.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.