Gregoire M. načrtoval 15 napadov

Foto: SBU
Foto: SBU
Francoski državljan, ki so ga pretekli mesec prijeli na ukrajinsko-poljski meji, je načrtoval izvedbo 15 terorističnih napadov med nogometnim prvenstvom Euro 2016.
Oglej si celoten članek

Ukrajinske varnostne službe so sporočile, da je francoski državljan, ki so ga prijeli pretekli mesec na ukrajinsko-poljski meji, načrtoval izvedbo več terorističnih napadov med evropskim nogometnim prvenstvom Euro 2016, ki se ta petek pričenja v Franciji.

Vodja ukrajinske varnostne službe SBU Vasilij Hritsak je povedal, da je francoski državljan načrtoval skupno 15 terorističnih napadov, ki so vključevali cilje oz. lokacije, kot so muslimanska džamija, judovska sinagoga, železnica, mostovi, uradi in policijske patrulije.

Našli orožja in razstrelivo

Britanski BBC poroča, da so pri njem našli velike količine orožja, med drugim pet kalašnikovih, več kot 5000 metkov, dve protitankovski raketi, 125 kilogramov razstreliva TNT, več sto detonatorjev ter 20 mask za obraz in druge opreme.


25-letnega moškega, ki so ga francoski mediji identificirali kot Gregoire M., so prijeli na ukrajinsko-poljski meji. Francoski mediji poročajo, da gre za delavca kmetijske kooperative na območju Lorraine na vzhodu Francije, brez kriminalne preteklosti. Mediji pišejo tudi, da gre za radikalnega nacionalista, negativno nastrojenega do francoske migracijske politike, islama in globalizacije.

SBU je osumljenca opazovala od decembra lani.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.