Game over* za Super Maria

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanski premier Mario Monti je po sprejetju proračuna za prihodnje leto italijanskemu predsedniku Giorgiu Napolitanu podal odstopno izjavo.
Oglej si celoten članek

Predčasne volitve bodo po odstopu premierja Maria Montija, ki se ga je oprijel vzdevek junaka igric Super Mario - njegova glavna naloga je bila rešitev Italije iz krize -  bodo predvidoma februarja.

Odstop ni bil nepričakovan, saj ga je Monti napovedal, po tem ko je izgubil podpori stranke Ljudstvo svobode nekdanjega premierja Silvia Berlusconija, ki je napovedal vrnitev v politiko skozi velika vrata.

Predsednik Napolitano bo po napovedih pogovore s političnimi voditelji začel jutri. Monti se med ten še ni izjasnil, ali bo nadaljeval svojo politično pot, to naj bi sporočil v nedeljo.


*Konec igre


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.