Gadafi grozi z napadom na Evropo

Foto: EPA
Foto: EPA
Libijski voditelj Moamer Gadafi je v televizijskem nagovoru zagrozil, da bo s stotinami vojakov sprožil napade na Evropo in se tako maščeval za Natove napade na državo.
Oglej si celoten članek

"Na stotine Libijcev bo napadlo Evropo. Kot sem že dejal: 'Oko za oko, zob za zob.' Ampak dali jim bomo priložnost, da se spametujejo," je dejal Gadafi v televizijskem nagovoru državljanom.

Libijski voditelj, ki se s svojimi silami bojuje proti upornikom in vojaškim napadom zveze Nato, je imel govor v puščavskem mestu Sabha, ki je od Tripolija oddaljeno okoli 800 kilometrov.

V nagovoru okoli 50-tisočglavi množici je želel poudariti, da še vedno uživa podporo državljanov in da ima v tem delu Libije še vedno nadzor. "Obžaloval boš, Nato, ko se bo vojna preselila v Evropo," je dejal in dodal, da so Kanarski otoki, Sicilija in ostali mediteranski otoki, Andaluzija in južna Španija arabsko ozemlje, ki mora biti osvobojeno.

"Libijci nimajo problema, kolonialne sile so tiste, ki ga imajo. Želijo kontrolirati našo nafto. Ljubosumne so, ker nam je Bog dal nafto za darilo," je dejal libijski voditelj. "Ne bojimo se jih. Nimamo izbire, ampak moramo vztrajati in zdržati, postati mučeniki in se bojevati do konca."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:09 17. Julij 2011.

    Kaj tebi ni jasno?

  • 08:14 9. Julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram …

  • 23:12 8. Julij 2011.

    to so pa že blodnje pred koncem...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.