Fukušima: izteklo 45 ton radioaktivne vode

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iz reaktorja v japonski Fukušimi je izteklo 45 ton visoko radioaktivne vode, ki so jo uporabljali za čiščenje nuklearke.
Oglej si celoten članek

Iz naprave za dekontaminacijo jedrske elektrarne Fukušima, ki je bila hudo poškodovana v marčnem potresu in cunamiju, je konec tedna izteklo okoli 45 ton visoko radioaktivne vode. Nekaj radioaktivne vode naj bi izteklo tudi v ocean, so sporočili iz družbe Tepco, ki elektrarno upravlja.

Nastalo jezero vode

"Jezero" radioaktivne vode okrog naprave za dekontaminacijo so odkrili v nedeljo. Potem ko so napravo izključili, je voda prenehala iztekati. Delavci so kasneje odkrili tudi razpoko na zapori, zaradi česar je radioaktivna voda iztekla v kanal, ki vodi v ocean. V Tepcu ocenjujejo, da je, preden jim je uspelo z vrečami peska zamašiti razpoko, izteklo okoli tristo litrov vode.

Tepco se sicer trudi, da bi do konca leta izvedel hladno zaustavitev poškodovane nuklearke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.