Francoski minister: "Lehman Brothers ni bila evropska banka"

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski zunanji minister je Baracka Obamo spomnil, da so sedanjo krizo zakrivili v ZDA.
Oglej si celoten članek

Francoski zunanji minister Laurent Fabius je danes odgovoril na sobotne navedbe ameriškega predsednika Baracka Obame glede grožnje, ki naj bi jo za ZDA predstavljala dolžniška kriza v območju evra. Kot je spomnil, ima kriza korenine v ZDA.

"Kriza se ni začela v Evropi. Lehman Brothers ni bila evropska banka," je danes v Rimu po pogovoru z italijanskim kolegom Giuliem Terzijem poudaril Fabius.

Francoski zunanji minister je prepričan, da to, da se države ukvarjajo s prenašanjem odgovornosti za nastale razmere, ni dobro. "Vsi smo v istem čolnu," je povedal.

Obama je sicer v soboto dejal, da slab gospodarski položaj v Evropi povzroča tudi težave ameriškemu gospodarstvu. "Kriza v Evropi je vrgla senco tudi na naše gospodarstvo. Zaradi vsega tega je popolno okrevanje še toliko težje," je poudaril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.