Feministična skulptura Device Marije razburila vernike

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Duhovniki in verniki so bili ogorčeni.
Oglej si celoten članek

27. junija so v katedrali sv. Marije (nemško Mariendom) v Linzu v Avstriji postavili feministično skulpturo Device Marije, ki prikazuje trenutek Jezusovega rojstva.

Po oceni vernikov "neprimerna in bogokletna skulptura" umetnice Esther Strauß bi morala v katedrali ostati tri tedne, a je po pričakovanjih že na samem začetku sprožila polemike in je bila le nekaj dni po postavitvi močno poškodovana, nekdo ji je nato odrezal glavo. Vodstvo škofije Linz na čelu s škofom Manfredom Scheuerjem se je odločilo, da skulpturo odstranijo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:52 5. Julij 2024.

    Feministična umetnost ni umetnost. Kot bi rekel leva umetnost ali fašistična umetnost.

  • 10:24 5. Julij 2024.

    Btw tudi je simptomatično da cajtngi pri tej novici objavljajo samo fotografije iz "cenzuriranih" kotov.

  • 10:20 5. Julij 2024.

    Ne vem zakaj si je treba zatiskat oči pred tako zadevo kot je rojstvo otroka. Sevede je zadeva zelo mučna, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.