FBI: aretirani moški grozil Obami

Foto: Žurnal24 Barack Obama (Foto: Reuters)
Jutri bo stopil pred sodnike nekdanji vojak, ki je med drugim načrtoval atentata na sedanjega in nekdanjega ameriškega predsednika Obamo in Clintona.
Oglej si celoten članek

Robert Anthony Quinones, ki se je v ponedeljek s talci zabarikadiral v bolnišnico v oporišču v Georgii, a se je na srečo vse izteklo brez žrtev, je obtožen več kaznivih dejanj, med drugim tudi groženj z umori ameriškega predsednika Baracka Obame in nekdanjega predsednika Billa Clintona.

Ko so ga med zaslišanjem vprašali, kako resne so bile grožnje, je izjavil: "Na lestvici od 1 do 10 dobijo deset." Med preiskavo njegove hiše so po poročanju CNN agenti FBI odkrili pravo skladišče orožja: pištole, puške, nože in celo bajonete. Poleg tega so našli knjige o Osami bin Ladnu, bombašu iz Oklahome, ruski mafiji in priročnik FBI o reševanju talcev.

Quinonesa so sicer februarja odpustili iz vojske, vendar je v oporišču še naprej delal kot civilist. V ponedeljek je ugrabil nekaj talcev, se zaprl v bolnišnico in zahteval pomoč psihiatra.

Za zdaj o razlogih za takšno dejanje molči tudi njegov odvetnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.