Fant v kovčku v Italijo

Foto: Žurnal24 Takšen prizor je pričakal italijanske policiste. (Foto: Italijanska policija)
Italijanski mejni organi so nejeverno obstali, ko so med rutinskim pregledom odprli kovček v avtomobilu z grškim tablicami. V njem je bil 15-letni Afganistanec.
Oglej si celoten članek

Dogodek se je zgodil v mestu Bari ob obali Jadranskega morja, kamor je voznik, 42-letni Aleksandros Lepesiotis, priplul s trajektom iz Grčije. Policisti so po naključju izločili sivi peugeot 207, nato pa se odločili za podroben pregled, saj je postal Lepesiotis nenavadno živčen. V prtljažniku so našli kovček, v njem pa v položaj zarodka stisnjenega dečka. Ko so še malo pobrskali, so našli še njegovega 17-letnega brata, ki se je skrival na tleh za sedeži, prekrit z odejami.

Foto: Žurnal24

 

Prestrašena dečka sta policiji povedala, da sta Grku za prevoz v Italijo plačala 2.600 evrov, ki sta si jih prislužila z delom v Grčiji. Italijanske oblasti zdaj iščejo način, kako stopiti v stik z njunimi starši ali pa jima podeliti azil.

V preteklosti smo že našli ljudi, ki so se skrivali v prtljažniku, vendar še nikogar v kovčku, je dejal predstavnik policije. Primer kaže na grozne razmere in visoko ceno, ki so jo pripravljeni plačati ljudje za vstop v Italijo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.