Evropski parlament ukinil imuniteto Marine Le Pen

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Evropski parlament je na zahtevo francoskega sodišča ukinil parlamentarno imuniteto vodji francoske skrajne desnice Marine Le Pen, ker je na Twitterju objavila fotografije poboja skrajnežev Islamska država.
Oglej si celoten članek

Ukinitev imunitete Marine Le Pen, ki stopi v veljavo takoj, se sicer nanaša le na to preiskavo, ne pa tudi na preiskavo o okoli 340.000 evrov sredstev iz Evropskega parlamenta, ki jih je nezakonito namenila za plače sodelavcev svoje Nacionalne fronte.

Proti Le Penovi v Franciji poteka tudi preiskava sporni objavi na Twitterju decembra 2015; objavila je tri fotografije dejanj skrajnežev Islamske države, med drugim tudi obglavljenje ameriškega novinarja Jamesa Foleya.

Za objavljanje posnetkov nasilja ji v skladu s francosko zakonodajo grozi tri leta zapora in globa v višini 75 tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 20:50 3. Marec 2017.

    Borut, tebe smo že zdavnaj spoznali da si pač zabit musliman, ker samo muslimani gledajo v "sskj" in pametujejo, da …

  • 10:07 3. Marec 2017.

    Vedve, polpismeni kuri: v vajinem pisnem umskem presežku se tare slovničnih napak. Samo vejic manjka najmanj šest. Da ne govorim …

  • 07:56 3. Marec 2017.

    Slike, zapisi in knjige o kolonializmu so prosto dostopne, vse teme obširno obdelane in o kolonializmu se učijo v šolah. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.