Evropejci bomo Tuniziji dali 110 milijonov evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Evropska unija je Tuniziji odobrila dva programa finančne pomoči. Drugače povedano: tej severnoafriški državi bomo dali 110 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

110 milijonov evrov finančne pomoči je prispevek Evropske unije (EU) za podporo državi po januarski revoluciji, ki je strmoglavila dolgoletnega tunizijskega predsednika Zina El Abidina Ben Alija. Po trditvah Bruslja s tem vložkom podpirajo politične in gospodarske reforme v Tuniziji, zlasti izboljšanje gospodarskih in socialnih razmer ter povečanje možnosti za zaposlovanje.

Prvi program (90 milijonov evrov) je namenjen podpori ukrepov za oživitev gospodarstva. Osredotoča se na najbolj zapostavljene socialne skupine, denimo najrevnejše družine. Drugi program s proračunom je namenjen krepitvi gospodarstva. Kot so še poudarili v EU, s tem izkazujejo tudi zaupanje v prihodnji potencial tunizijskega gospodarstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.