Etiopia: za Skype 15 let zapora

Foto: EPA
Foto: EPA
Vlada v Etiopiji je sprejela novo zakonodajo, ki kriminalizira uporabo telefonije preko interneta.
Oglej si celoten članek

Oblasti v državi so namestile posebne filtre za nadzor interneta, sprejeli pa so tudi zakon o telekomunikacijah, ki izrecno prepoveduje klice preko protokola VoIP.

Poostrili so tudi uvoz tovrstne opreme v državo, kdor pa je vpleten v omogočanje tovrstne komunikacije, mu grozi do 15 let zapora, poroča Africa Rewiev, ki ga navajata tudi Al Jazeera in BBC.

Kdor preko programov, kot je Skype, opravlja tovrstne klice, mu grozi od tri do osem let zapora. 
Oblasti v državi odločitev opravičujejo kot pravočasen odziv na vse večjo varnostno ogroženost po svetu in v Etiopiji.

Kritiki potezo vlade vidijo kot dodatno omejevanje svobode govora in širjenja informacij znotraj te kar 85 milijonske države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.