Enajstletnega otroka počakali na stranišču in ga pretepli

Foto: Profimedias Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedias Fotografija je simbolična.
Grozljiv primer vrstniškega nasilja se je zgodil v četrtek v Biogradu.
Oglej si celoten članek

Zadarska policija je prejela prijavo o napadu na enajstletnega dečka, trenutno zbirajo več informacij o dogodku, poroča 24sata. Mati pretepenega dečka je za Anteno Zadar povedala, da ga je na stranišču počakala skupina desetih starejših učencev, ki so ga začeli udarjati s pestmi, ko je padel na tla, pa mu je eden od njih hodil po glavi in po obrazu. Dogodek je po materinih besedah prekinila učiteljica angleščine, a iz šole je ta dan ni poklical nihče. 

Ko je deček prišel iz šole, je začel bruhati in tožiti o bolečinah v trebuhu. V bolnici so naredili rentgen in ultrazvok. Ugotovljeni sta bili dve poškodbi zaradi udarcev v predelu trebuha. Ker bolečine niso ponehale, so ga pustili na opazovanju, da bi lahko preprečili morebitno notranjo krvavitev, je pojasnila mati in dodala, da so jo kontaktirali šele včeraj.

"Vsi udeleženci so znani in njihovi starši obveščeni. To se je zgodilo v sanitarnem prostoru, ki ga ne nadzorujemo, ker nimamo pravice do tega. Kaznovani bodo v skladu s šolskimi pravili. Na samo klasifikacijo dogodka še čakamo in v skladu z njo bomo naredili nadaljnje korake," je za Anteno Zadar povedal ravnatelj Osnovne šole Biograd Joško Brtan. Kot je dodal, do takšnih situacij na šoli ne prihaja pogosto. "Starejši učenci se pogosto norčujejo iz mlajših. Njihov cilj ni bilo nasilje. Seveda jih to ne odvezuje krivde. Pravilnik je jasen. Če pride do poškodb, avtomatsko prejmejo ukor. Pri postopku sodelujejo tudi zdravniki in policija," je še pojasnil.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:57 25. September 2022.

    Pretepes nekoga in dobiš ukor, hahahaha... Izključitev kvečjemu in tožba šole ter staršev teh nasilnežev!

  • 01:28 25. September 2022.

    Upam, da bodo našli šifro, da bodo lahko katalogizirali dogodek.

  • 14:06 24. September 2022.

    Celotna dalmacija ima probleme s tem, da storici nikoli niso krivi in jih spuscajo. Cez par let pa.... 21 letnik …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.