Elektriko bodo pridobivali iz trupel

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nekoliko srhljiv način pridobivanja energije. Krematorij bo v sežigalnice namestil turbine in iz vročine, ki nastane ob sežigu trupel, pridobival električno energijo.
Oglej si celoten članek

Koristni tudi po smrti. Za način pridobivanja elektrike, ob katerem gredo marsikomu lasje pokonci, so se odločili v krematoriju v angleškem Durhamu.

Po namestitvi turbin bodo lahko iz zažiga enega trupla pridobili tudi do 150 kilovatnih ur elektrike, kar je dovolj za enourno napajanje 1.500 televizij, poroča msn.com 

Krematorij namerava energijo prodajati lokalnim elektropodjetjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:32 28. Julij 2012.

    Super, zakaj pa ne? Meni bi bilo čisto vseeno če ko odslužim iz mojega trupla pridelujejo električno energijo salame ali …

  • 12:30 27. Julij 2012.

    Ta vročina nastaja v vsakem primeru...zakaj je ne bi izkoristili, namesto, da gre v nič

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.