Eksplodiralo v ameriški kemični tovarni

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Umrla dva človeka, več deset jih je ranjenih. V nevarnosti so tudi okoliški prebivalci, saj se iz tovarne širi potencialno strupen plin.
Oglej si celoten članek

V eksploziji v kemični tovarni v ameriški zvezni državi Luisiana je bilo ranjenih vsaj 49 ljudi.

"Imamo dve smrtni žrtvi - eno potrjeno žrtev in enega pogrešanega, ki je domnevno mrtev," je sporočila tiskovna predstavnica državnega oddelka za okoljsko varnost Jean Kelly.

Iz tovarne v mestu Geismar severno od New Orleansa se valijo črni oblaki dima, poslopje je v ognju, a je požar po zagotovilih oblasti pod nadzorom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Širi se potencialno strupen plin

Ljudem, od tovarne oddaljenim dve milji (slabih pet kilometrov), oblasti svetujejo, naj ostajajo v zaprtih prostorih, zaprejo okna in ugasnejo klime, da bi se zaščitili pred potencialno strupenim dimom. V prvem merjenju kakovosti zraka sicer niso zaznale sledi kemikalij.

Eksplozija je odjeknila nekaj pred 9. uro zjutraj v tovarni Williams Olefin. V incident po doslej znanih podatkih niso bili vključeni "pretirano nevarni materiali". 

Na poti na prizorišče nesreče je že guverner Luisiane Bobby Jindal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.