Džihadisti obglavili ugrabljenega Francoza

Foto: EPA/JUND AL-KHALIFA
Foto: EPA/JUND AL-KHALIFA
Alžirski islamski skrajneži so oglavili francoskega turista Herva Gourdela, ki so ga ugrabili v nedeljo.
Oglej si celoten članek

Džihadisti so posnetek obglavljanja Francoza, ki so ga ugrabili minuli konec tedna, na spletu objavili že v sredo. V videu so prikzani oboroženi moški, ki naj bi pripadali alžirski militantni islamski skupini, ki je zaprisegla zvestobo vodji Islamske države Abu Bakr al Bagdadiju.

Francija je usmrtitev Herva Gourdela že potrdila, francoski predsednik Francois Hollande pa jo je označil za "kruto in strahopetno" dejanje.

Ugrabljeni  55-letni Francoz je v Alžiriji planinaril na območju gorate regije Tizi Ouzou skupaj s svojima prijateljema. Ugrabitelji pa so zagrozili, da bodo talca ubili, če se ne bodo prenehali letalski napadi na položaje pripadnikov Islamske države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.