Makarska: gorela jahta, katere najem na teden stane 90 tisočakov

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Zagorelo je ponoči, gašenje potekalo še ves dopoldan.
Oglej si celoten članek

Tri minute pred polnočjo je na privezu v makarskem pristanišču zagorela motorna jahta. V tistem trenutku so bile na 24 metrov dolgem plovilu tri osebe, ki niso bile poškodovane, piše Dalmatinski portal. Jahta je, piše Slobodna Dalmacija, v lasti Mišela Čolaka, lastnika podjetja Feal iz Širokega Brijega, ki ima stanovanje v Makarski in se ukvarja s stanovanjsko gradnjo.

Jahta je bila vso zimo privezana v pristanišču, 12 ur pred požarom pa je v pristanišče vplula s šestimi gosti, ki so jo najeli. Tedenski najem stane okoli 90 tisoč evrov.

Ladja ni zgorela, ker je bil en njen del pod morjem. Obrnila se je namreč na bok in delno potopila v plitvem morju. Gasilci so morali na koncu na pomoč poklicati bager, ki je naredil luknjo skozi lupino in s tem dovolil vdor vode, ki je pogasila ogenj. 

xxx

Na terenu so bile vse mestne službe in gasilci. Ladjo so obdali z bojami za primer razlitja goriva in maziv. Pristojni prosijo meščane in turiste, da se ne približujejo mestu požara.

Vzrok požara bo policija ugotovila po preiskavi, ki se bo začela, ko bodo to dovoljevale okoliščine.

Žalostno Tragično slovo Slovenca na Hrvaškem. Nesreča vodnega skuterja Na pot? Hrvaška dviguje cestnine. To so podrobnosti Dva incidenta Pijani Slovenec pri Biogradu mimoidočim kazal spolovilo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:36 29. Junij 2024.

    To mu je kak dober prijatelj naredu..

  • 16:53 29. Junij 2024.

    Lepe ladje lepo gorijo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.