Do več milijonov vrednih umetnin v 90 sekundah

Foto: EPA
Foto: EPA
Tatovi, ki so iz rotterdamskega muzeja ukradli sedem umetnin, so za to potrebovali le 90 sekund.
Oglej si celoten članek

Policija tatov, ki so med drugim ukradli dela Pabla Picassa, Clauda Moneta in Henrija Matissa, še vedno niso našli. S pomočjo varnostnih kamer pa so ugotovili, da so nepridipravi za svoj podvig potrebovali le pičlih 90 sekund, kar pomeni, da so umetnine strgali s sten.

Policija, ki je objavila nekaj posnetkov kamer, sedaj upa, da bodo očividci prepoznali torbe tatov, njihovih obrazov se namreč ne vidi. Doslej so prejeli že 15 namigov.

Nepridipravi so iz Kunsthal ukradli slike Tête d'Arlequin (Picasso),  Waterloo Bridge (Claude Monet),  Charing Cross Bridge (Claude Monet),  La Liseuse en Blanc et Jaune (Henri Matisse),  Girl in Front of Open Window (Paul Gauguin),  Self-Portrait ( Meijer de Haan) in Woman with Eyes Closed (Lucian Freud).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.