Ministrstvo je sporočilo, da okuženo meso ni bilo v prodaji in da naj kratkoročno uživanje takšnega mesa ne bi bilo škodljivo. V vzrocih naj bi bilo 4,99 delov dioksina na trilijon delov mesa, kar je dvakrat več, kot je dovoljeno. Pred tem so zvišane vrednosti dioksina odkrili v jajcih.
Revija Focus, ki je prva poročala o okuženem mesu, tudi poroča, da so oblasti v zvezni deželi Schleswig-Holstein zasegle premoženje podjetja Harles&Jentsch, ki je proizvajalo maščobe za krmo, v katerih je bila zvišana vsebnost diokisna. Za takšen ukrep so se oblasti odločile, ker pričakujejo večje število zahtevkov za odškodnine, ki bodo naslovljeni na podjetje.
Že včeraj je prišlo na dan, da so v podjetju Harles&Jentsch že marca lani ugotovili zvišane vrednosti dioksina v svojih izdelkih, vendar tega niso sporočili pristojnim službam. Zaradi tega delo podjetja preiskujejo kriminalisti.