Delo za 160 evrov dnevno?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nova Zelandija se sooča s pomanjkanjem delavcev, ki bi šest dni v tednu obirali in pakirali jabolka. Sadjarji so za pomoč prosili celo vlado.
Oglej si celoten članek

Zaradi pomanjkanja delovne sile so novozelandski sadjarji vladi poslali poziv, da jim pomaga najti delavce po svetu in jim olajša vstop v državo.

Nova Zelandija že zdaj sprejema okrog 9.500 sezonskih delavcev, sadjarji od vlade zahtevajo, da jim odobri delo na podlagi turistične vize.

Delo je plačano po učinku, kot izpostavljajo novozelandski sadjarji, delavci lahko zaslužijo tudi do 160 evrov dnevno. V skladu z novozelandsko zakonodajo nihče na uro ne sme zaslužiti manj kot 14,75 novozelandskih dolarjev, kar znaša slabih devet evrov; sadjarji sicer izpostavljajo, da so urne postavke pri njih višje.

Med pogoji zaposlovanja so dobro poznavanje angleškega jezika in zdravniško potrdilo, da je delavec zdrav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 15:34 24. Februar 2016.

    ne splača se ...pr nas bodo polovico davka od zasluženega zahteval

  • 07:27 24. Februar 2016.

    E burazeru, posebno za tebe.<br />SSKJ kaže: vlastodŕžec -žca m (r) zastar. oblastnik: vojaški vlastodržci

  • 21:19 23. Februar 2016.

    http://www.seasonalwork.co.nz/online/welcome.csn

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.