Delo ji je rešilo življenje

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Novinarka Amy Robach je z nejevoljo pristala na sodelovanje pri prispevku o mamografiji, a se je pozneje izkazalo, da je bila njena odločitev življenjskega pomena.
Oglej si celoten članek

Novinarko Amy Robach so producenti oddaje Good Morning America pred enim mesecem prosili za sodelovanje pri prispevku o mamografiji. Robachovi so opravili mamografijo, ki so jo posnele televizijske kamere. Pri 40. letih je namreč ravno v starosti, ko ženskam priporočajo redne preglede.

Robachova je imela do ideje sprva odpor. Prepričala jo je voditeljica Robin Roberts, ko ji je rekla, da bo javno izvajanje vredno že, če bodo tako rešili samo eno življenje. "Nisem pomislila, da bo to prav moje življenje," je dejala Robachova. 

Po opravljeni mamografiji je pred kamero dejala, da postopek ni bil tako boleč, kot si je pred tem predstavljala. Nekaj tednov za tem je stopila pred kamere, da bi povedala, kaj je mamografija razkrila. "Zdravniki so mi povedali naravnost: 'Mamografija vam je rešila življenje'". Izkazalo se je namreč, da ima raka.

Robachovi so bolezen na srečo odkrili zgodaj. "Vsak producent, vsak človek, ki me je prosil, naj storim to, je spremenil mojo pot," pravi novinarka, ki upa, da bo njena zgodba spodbudila ženske, da gredo na pregled. "Brez izgovorov. Gre za življenje ali smrt."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.