Deklico, ki se je rodila sredi Paklenice, zdaj čaka to

Foto: HGGS Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen. Foto: HGGS Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen. Foto: HGGS Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen.
Po razburljivem dogajanju v Nacionalnem parku Paklenica se je zdaj oglasila direktorica parka.
Oglej si celoten članek

V soboto se je v Nacionalnem parku Paklenica odvila filmska reševalna akcija. »Ni vedela, da je noseča. Rodila je sama na stranišču,« so poročali hrvaški mediji. Ekipa gorske reševalne službe je razkrila podrobnosti dogajanja. 

Da je bila sobota zelo razburljiv dan, je potrdila tudi direktorica Nacionalnega parka Paklenica Natalija Andačić. "Sodelavec, ki dela v sprejemni pisarni je koordiniral celotno akcijo," je povedala. 

Foto: HGGS Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen.

Objekt Lugarnica, v katerem se je vse skupaj odvilo, se nahaja na nadmorski višini 390 metrov, do njega uro in pol hoda, je povedala za RTL. Reševalne službe so dale vse od sebe in do kraja prišle v eni uri. V kanjonu Velike Paklenice, znotraj parka, imajo člani gorske reševalne službe svoje prostore, kar je po besedah Andačićeve ključno, da lahko posredujejo hitro. 

Zaposleni v parku so si bili enotni, da ima deklica, rojena v njihovem parku, do konca življenja brezplačen vstop v park. "Pozivamo njene starše, da nas obiščejo, ko deklica zraste," jim je sporočila. 

To pa ni prvi primer, da se je otrok rodil na območju parka. Zadnji tak primer se je zgodil v 70. letih prejšnjega stoletja. Tudi takrat je na dan prijokala deklica. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:53 31. Julij 2023.

    In deklici bo ime Paklenica… lepše ime od marsikaterega ‘novodobnega’ imena iz par samoglasnikov!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.