Čistilca obvisela 144 metrov v zraku

Foto: EPA Nesreča na DC Tower Foto: EPA Nesreča na DC Tower Foto: EPA Nesreča na DC Tower
Na Dunaju se je na nebotičniku zgodila nesreča, ko so 144 metrov v zraku popustile vezi platforme čistilcev stekel.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila na najvišji stavbi v državi, 250-metrskem DC Tower 1 nebotičniku. Iz neznanega razloga so popustile vezi na eni strani platforme, tako da je ta obvisela pod ostrim kotom na višini 48 nadstropja. V času nesreče sta bila v na platformi dva delavca, ki so ju kasneje rešili gasilci, po poročanju avstrijskih medijev pa se ob zanihanju njunega delovnega mesta nista poškodovala, le dodobra v šoku sta bila. 

Na eni od fotografij je viden eden od dvojice, ki se skuša oblečen v svetla oblačila prebiti na zgornji del platforme. V času nesreče naj bi bila sicer ustrezno zavarovana, kar ju je verjetno rešilo. Na varno so ju spravili skozi posebne odprtine, ki so nameščene v vsakem nadstropju stolpnice.

60-nadstropni nebotičnik DC Tower 1 v poslovni četrti Donava je bil dokončan šele lani, sedaj pa pričenjajo z gradnjo njegovega dvojčka DC Tower 2. Večji del stolpnice zasedajo pisarne, na vrhu pa so luksuzni apartmaji. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.