Čez dan študirajo, ponoči pristanejo na "vse"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dekleta se v Srbiji vse pogosteje ukvarjajo z najstarejšo obrtjo, z denarjem, ki ga zaslužijo, pa plačujejo šolnino, stanovanje in hrano, saj jim drugače ne znese, da bi doštudirale, piše srbski Kurir.
Oglej si celoten članek

Težka materialna situacija je po pisanju srbskega časnika mnoge študente pahnila v prostitucijo, zaradi česar so svoje telo pripravljeni prodajati celo za tisoč dinarjev (okoli osem evrov). 

Tovrstna prostitucija naj bi se zaradi slabih materialnih razmer razcvetela zlasti v zadnjem času, dekleta pa so pogosto vzorne študentke, ki se čez dan marljivo učijo, ponoči pa čakajo na moške pri Plavem mostu in okoli železniške postaje

Konkurenca znižuje ceno

Kurir piše, da elitne prostitutke zaslužijo tudi po več sto evrov na uro, medtem ko se ta dekleta prodajajo za mnogo nižje vsote. S prostitucijo pa se ne ukvarjajo le dekleta, ampak pogosto tudi mladi fantje.

"Pristajajo na vse, spolne usluge izvajajo v avtomobilu ali v stanovanju klienta," je neimenovani vir povedal za Kurir. "Cene so tako nizke, ker jim je denar potreben za preživetje, konkurenca pa je velika."

Po besedah Gorana Miletića iz organizacije Civil Right Defenders je razlog za takšno situacijo potrebno iskati v stanju srbske družbe.

Brez denarja in obupane

"Če se za trenutek vživimo v situacijo teh deklet, vidimo, da poskušajo poiskati izhod iz življenjske situacije, ki gre do točke, da nimajo niti hrane niti bivališča," pravi Miletić.

Psihoterapevt Zoran Milivojević ocenjuje, da mladi ne vidijo perspektive. Medtem ko so nekateri odšli v tujino, tisti, ki niso imeli te sreče, ostajajo v Srbiji in se nekako preživljajo.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 13:44 21. Avgust 2016.

    če majo denar pa dajo zastonj .pa saj ne študirajo za nune

  • 09:40 21. Avgust 2016.

    Kaj pa politično prostituiranje ? Male in female ! Tudi tega se mora družba sramovat ali pa predvsem tega .

  • 21:22 20. Avgust 2016.

    Ja vem no, nakladal si, hočeš rečt, kajne.....kaj pa ljudje vedo, kaj si ti imel v mislih.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.