Porcija ražnjičev 19 evrov, pravi šok je cena kave

Foto: Profimedia sladoled turisti turizem Foto: Profimedia sladoled turisti turizem Foto: Profimedia sladoled turisti turizem
Turistična sezona se začenja, v primerjavi z lanskim letom so se krepko dvignile tudi cene hrane in pijače na hrvaški obali. Dvig je najbolj izrazit v Istri, ugotavljajo hrvaški mediji.
Oglej si celoten članek

Da je treba za kepico sladoleda odšteti dva evra ni nič več nevsakdanjega. Gostinci napovedujejo, da se bo cena še zvišala. V Rovinju je treba po poročanju Jutarnjega lista plačati 3,5 evra, v Pulju pa za kavo z mlekom 2,3 evra.

Globoko bodo morali seči v žep tudi tisti, ki se poleti radi osvežijo z Aperol Sprizem – za mešanico Aperola, penine in mineralne vode boste plačali od šest do enajst evrov, odvisno od lokacije.  

Foto: Profimedia sladoled turisti turizem

Podobno navite so cene hrane, ki se za ocvrt krompirček začnejo pri 5 evrih, še nikoli, denimo, ni bila višja cena ražnjičev – povzpne se vse do 18,90 evra, še pišejo pri Jutarnjem listu in dodajajo, da so posebna zgodba cene burgerjev: Zaradi priljubljenosti te jedi so v nebo poskočile tudi cene, v Rovinju je treba zanj plačati tudi 18 evrov.

Največje razlike v cenah istrskih lokalov so zabeležili pri kavi. V Rovinju in Poreču je nekaj običajnega, da je za makijato treba odšteti 3,5 evra, v Pulju gostinci cen še niso dvignili na to raven. Je pa zanimivo, piše Jutarnji list, da se zaradi podražitev nihče ne pritožuje.

Je pa, zanimivo, prav v Pulju najdražji sladoled – za kepico je treba plačati od 2 do 3,5 evra.

Foto: Profimedia sladoled turisti turizem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • 12:13 9. Junij 2024.

    Doli mora biti drago kot žafran,ker turistov je totalno preveč ,kot mravljišče je,če bi bilo poceni vse ,mislim da bi …

  • 10:57 9. Junij 2024.

    V trgovini je pivo poceni

  • 09:53 9. Junij 2024.

    Ni panike bomo pač vozili čimveč hrane z sabo. Pa še ena zanimivost. Pred leti sem poleg svojih smeti na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.