Castro: "Obamo naj nasledi robot"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nekdanji kubanski voditelj Fidel Castro je v danes objavljenem prispevku predlagal, da naj v ZDA za naslednika Baracka Obame izvolijo robota.
Oglej si celoten članek

Po njegovem mnenju namreč v ZDA ni predsedniškega kandidata, ki bi bil zmožen preprečiti vojno, katere rezultat bi bil konec sveta. V prispevku z naslovom Najboljši predsednik za ZDA, objavljenem v kubanskem uradnem tisku, se je 85-letni Castro med drugim vprašal, "ali ni očitno, da je najhuje, da v Beli hiši ni robota, ki bi bil sposoben vladati ZDA in preprečiti vojno, ki bi pokončala našo vrsto".

Pri tem je izrazil prepričanje, da bi 90 odstotkov Američanov, predvsem Latino- in Afroameričani ter naraščajoče število revnih iz vrst srednjega razreda, volilo robota. Glede Obame je oče kubanske revolucije zapisal, da se v prizadevanjih za vnovično izvolitev potaplja, od sanj Martina Luthra Kinga pa se je oddaljil več tisoč svetlobnih let dlje, kot je oddaljen najbližji poseljen planet.

Še slabše pa je Castro, ki je z oblasti iz zdravstvenih razlogov sestopil leta 2006, ocenil republikanske predsedniške kandidate v ZDA. Vsak izmed njih namreč po njegovem mnenju s seboj nosi "več jedrskega orožja kot idej o miru".

V ZDA bodo 6. novembra predsedniške volitve, trenutno pa so v teku strankarska zborovanja republikancev in demokratov za izbor predsedniškega kandidata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.